Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII

PREAMBUL

Site-ul ochialbastri.ro (lentile-contact.net) este proprietatea Cîlţea Radu Intreprindere Individuală. Pentru utilizarea acestui site este necesar să citiţi şi să acceptaţi termenii şi condiţiile de mai jos în totalitate; vizitarea în continuare a acestui site presupune că sunteţi de acord cu termenii şi condiţiile de mai jos. Ne rezervam dreptul de a face modificări acestei secţiuni de câte ori este necesar fără vreo notificare prealabilă.

ART. 1. DEFINIRE TERMENI SI EXPRESII

În cuprinsul prezentului contract, termenii şi expresiile de mai jos au următorul conţinut:
a) Contract – TERMENII ŞI CONDIŢIILE ce reprezintă contractul încheiat între Comerciant şi Clinet/utilizator.
b) Site – pagina web / website / www.ochialbastri.ro / www.lentile-contact.net .
c) Utilizator – orice persoană care accesează domeniul www.ochialbastri.ro sau www.lentile-contact.net .
d) Client – orice utilizator (fizica sau juridica) ce plasează o comandă prin orice mijloace de comunicare disponibile (inclusiv telefonic sau folosind magazinul online).
e) Comerciant – Cîlţea Radu Intreprindere Individuala (Cîlţea Radu I.I.), cu sediul în Făgăraş, Str. Vasile Alecsandri, bl.5, sc.A, ap.11, înregistrat la Registrul Comertului sub nr.F8/829/2012, C.U.I. 30364968.
f) Distribuitor – operatorul, administratorul, precum şi orice persoana de contact care relaţionează cu utilizatorii sau clienţii prin intermediul mijloacelor de contact puse la dispozitie pe site (inclusiv numar telefonic, adresa e-mail, retele de socializare, etc.), furnizând sau solicitand informatii in vederea procesarii comenzilor plasate sau soluţionarii problemelor sau dificultaţilor intampinate.
g) Produse şi servicii – lentile de contact (colorate, cu şi fara dioptrii), suporturi (cutiute) pentru pastrarea lentile de contact, soluţii multifuncţionale pentru curăţare, intreţinere si depozitare lentile de contact, alte accesorii si servicii conexe promovate prin mijloacele site-ului pentru a fi furnizate contra cost de catre Comerciant Clientului.
h) Comandă – orice formă de comunicare intre Client si Comerciant prin care Clinetul solicită Comerciantului sa ii livreze bunuri, si este de acord sa le primeasca si sa le plateasca.
i) Contract de comercializare de la distanta – contract de furnizare de produse sau servicii, incheiat intre Comerciant si Client, prin sistemul organizat de Comerciant, folosind diverse mijloace de comunicare de la distanta.
j) Tehnici sau mijloace de comunicare de la distanta – orice mijloc de comunicare intre Comerciant si Clinet, utilizat pentru a incheia un contract intre acestia, fara a fi necesara prezenta fizica a celor doua parţi.

ART. 2. OBIECTUL CONTRACTULUI

2.1. COMERCIANTUL se obliga sa vândă bunurile, respectiv sa presteze serviciile solicitate de CLINET, iar CLIENTUL se obligă să platească preţul şi cheltuielile aferente bunurilor livrate, să accepte şi să ridice marfa, in termenele si conditiile prevazute in acest contract.

ART. 3. ACCESS LA INFORMATII:

3.1. Orice persoana acceseaza sau utilizeaza acest site, dobândeşte statutul de UTILIZATOR şi accepta neconditionat TERMENII ŞI CONDIŢIILE din aceasta secţiune.
3.2. Acest site poate fi accesat de oricine are o conexiune funcţionala la internet. Navigarea, postarea de intrebari sau comentarii si solicitarea de informatii este gratuita si se face folosind un limbaj civilizat.
3.3. UTILIZATORUL care doreşte să efecueze o comandă trebuie să completeze formularul de înscriere sau de comanda cu informatii reale si complete, dobândind astfel statutul de CLIENT. Aceste informatii trebuie actualizate cu ocazia fiecarei comenzi.
3.4. COMERCIANTUL nu îşi asumă răspunderea pentru confuziile rezultate din furnizarea unor date incorecte si/sau incomplete de catre CLIENT. COMERCIANTUL isi rezerva dreptul de a refuza livrarea de bunuri fara motivare sau notificare, cu exceptia cazurilor in care acestea au fost platite in avans.
3.5. COMERCIANTUL isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii sau utilizatorii precum si continutul de orice fel, postat sub orice forma de catre clienti sau utilizatori (articole, comentarii, linkuri).
3.6. Materialele prezentate pe site pot fi utilizate de catre CLIENTI numai in scop personal, necomercial.

ART. 4. CUMPARAREA PRODUSELOR:

4.1. Achiziţionarea produselor de pe site se desfasoara conform instructiunilor descrise pe pagina CUM CUMPAR.

ART. 5. DREPTURI SI OBLIGATII

5.1. COMERCIANTUL se obliga:

a) sa afiseze caracteristicile principale ale produselor cu scopul de a permite consumatorului o identificare, comparare si alegere corecta; comerciantul isi rezerva dreptul de a modifica fara preaviz produsele, caracteristicile acestora precum si orice alta informaţie prezenta pe site.
b) sa informeze CLINETUL/UTILIZATORUL asupra costului produselor, al transportului precum si in legatura cu orice alte taxe ar putea rezulta prin plasarea, procesarea si expedierea unei comenzi;
c) sa livreze produsele solicitate conform comenzii (cu excepţia situatiilor in care livrarea este refuzata cu totul, indiferent de motive);
d) sa livreze produse originale pentru care detine certificate de calitate si conformitate.

5.2. CLIENTUL se obliga:

a) sa consulte medicul specialist anterior plasarii unei comenzi pentru lentile de contact, pentru a verifica sanatatea, sensibilitatea ochilor precum si compatibilitatea cu produsele prezentate pe acest site.
b) sa accepte livrarea produselor prin mijloacele oferite de COMERCIANT si sa achite preţul stabilit pentru produse si transport;
5.3. Toate preţurile produselor sunt afisate in LEI si nu includ cheltuielile de transport cu exceptia cazurilor in care acest lucru este expres menţionat (concursuri, promotii, etc.).
5.4. Livrarea se face exclusiv prin mijloacele puse la dispozitie de COMERCIANT, in termentul si la preţurile stabilite de acesta. COMERCIANTUL isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment modalitatea de livrare, costurile aferente precum si orice alte informaţii referitoare la acest serviciu.
5.5. Plata se face in condiţiile stabilite de COMERCIANT care includ dar nu se limiteaza la NUMERAR, RAMBURS, ONLINE CU CARDUL, ORDIN DE PLATA.

ART. 6. PROMOTII SI CONCURSURI

6.1. COMERCIANTUL organizeaza ocazional concursuri si reduceri promoţionale. Regulamentul va fi comunicat pe site si/sau mijloacele de comunicare afisate.
6.2. Promoţiile, respectiv reducerile promoţionale, vor fi valabile in intervalul de timp stabilit si numai limita stocului disponibil.

ART. 7. LIMITAREA RESPONSABILITATII

7.1. Toate materialele si informaţiile prezente pe site au caracter orientativ. Acestea, precum si informaţiile furnizate de orice persoana de contact, nu vor inlocui o consultaţie medicala, respectiv recomandarile medicului oftalmolog sau ale optometristului. COMERCIANTUL nu este raspunzator de vatamarile suferite de CLIENT ca urmare a utilizarii produselor comandate de pe acest site, contrar indicaţiilor medicului specialist sau contrar modului de utilizare al acestora.
7.2. Toate fotografiile produselor prezentate pe site au caracter orientativ si nu pot crea nici un fel de obligatie.
7.3. COMERCIANTUL nu garanteaza stocurile prezentate in momentul comenzii, aceleasi produse putand fi comercializate in acelasi timp prin alte mijloace decat “comanda online” folosind cosul de cumparaturi.
7.4. Nu este garantat termenul de livrare, acesta fiind conditionat de programul si acoperirea naţionala a firmei de curierat, trafic si distanta.

ART 8. DREPT DE RETRAGERE (DREPTUL DE RETUR).

8.1. CLIENTUL își poate exercita dreptul de retragere din contract, conform legii în termen de 14 zile de la data recepționării comenzi cu condiția ca produsele să nu fi fost desigilate. CLIENTUL va comunica în scris decizia sa de a se retrage. Formularul este disponibil AICI si se trimite completat si semnat prin email sau posta romana (scrisoare recomandata).
8.2. CLIENTUL se obligă ca în cazul exercitării dreptului de retragere, să returneze COMERCIANTULUI produsele, fără întârziere nejustificată și în decurs de 14 zile de la data receptionarii lor, cu condiția să nu fi fost desigilate.
8.3. Cheltuielile de transport, precum si cele aferente returarii sau înlocuirii bunurilor, vor fi suportate exclusiv de catre CLIENT. COMERCIANTUL are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile cumparatorului au fost cu rea intentie, sa solicite daune interese catre cumparator, in conditiile legii.
8.4. CLIENTUL suporta riscul deteriorarii sau pierderii produsului in urma transportului pentru schimb sau returnare de produse catre COMERCIANT.
8.5. Potrivit dispozițiilor legale și în considerarea faptului că produsele ce fac obeictul prezentului contract sunt sigilate și nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă, CLIENTUL nu beneficiază de dreptul de retragere daca ambalajul a fost desfacut.

ART. 9. LEGEA APLICABILA. LITIGII

9.1. Partile au convenit ca toate neintelegerile privind validitatea prezentului contract sau rezultate din interpretarea, executarea ori incetarea acestuia sa fie rezolvate pe cale amiabila de reprezentantii sai.
9.2. In cazul in care rezolvarea neintelegerilor nu este posibila pe cale amiabila, ele vor fi supuse spre solutionare instantelorjudecătoreşti competente de la sediul COMERCIANTULUI.
9.3. Prezentul contract este incheiat in conformitate cu legea romana. Neintelegerile cu privire la acest contract se vor solutiona in conformitate cu legea romana.


DATELE FIRMEI:
CÎLŢEA RADU INTREPRINDERE INDIVIDUALĂ
SEDIUL: STR. VASILE ALECSANDRI, BL. 5, SC. 1, ET. 2, AP. 11, FĂGĂRAŞ, JUDEŢUL BRAŞOV
COD UNIC DE ÎNREGISTRARE: 30364968.
NR. DE ORDINE ÎN REGISTRUL COMERŢULUI: F8/829/2012

MINISTERUL SANATATII:
AVIZ DE FUNCTIONARE NR.4119 DIN 07.04.2014 ACORDAT UNITATII
CILTEA RADU – INTREPRINDERE INDIVIDUALA, PENTRU ACTIVITATI DE IMPORT, COMERCIALIZARE SI DEPOZITARE A DISPOZITIVELOR MEDICALE OFTALMOLOGICE SI OPTICE.

Ultima actualizare: Iunie 2015

Pin It on Pinterest

Share This