Lentile de contact UV

Lentilele de contact UV, Glow in the dark sau pur si simplu “Glow” sunt concepute asa incat sa faciliteze fotoluminiscenta, adica sa luceasca in intuneric.

Contrar unor pareri, acestea pot fi folosite in siguranta, la fel ca orice alte lentile de contact, atata vreme cat sunt respectate cu strictete regulile de utilizare si intretinere. Acestea se vad mai aprins pe intuneric deoarece culorile din compozitia acestora reactioneaza la raze ultraviolet, la fel ca dintii, albul ochiului, unele articole vestimentare sau chiar a oaselor.

Razele (sau lumina ultraviolet) se gaseste oriunde in jurul nostru, de la lumina naturala a soarelui pana la solar sau reflectoarele din cluburi. Astfel, intram zilnic in contact cu aceasta sursa de lumina ce provine atat din surse naturale precum soarele, cat si din cele artificiale precum anumite lampi sau becuri special concepute pentru a emite “blacklight” in cluburi sau locuri asemanatoare.

Desi aceste lentilele colorate sunt ideale pentru viata de noapte, cluburi si discoteci, ele arata foarte bine si in timpul zilei. Astfel, puteti trece de la ochi luminosi la unii stralucitori pe masura ce se insereaza.

Atentie! Desi lumina UV se foloseste in multe alte scopuri utile sau placute (bronzare naturala sau artificiala, tratare acvarii, criminalistica, etc), in urma expunerii prelungite la acest tip de radiatie puteti obtine efecte nedorite precum arsuri, cancer de piele sau complicatii oculare.

Afișez toate cele 3 rezultate

Pin It on Pinterest